Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık zeytinyağının sadece katma değerli bir tarım ürünü değil, aynı zamanda Ayvalık kültürünün temel taşı olduğunu vurguladı. Zeytinyağının Ayvalıklıların hayatındaki yerini anlatan Başkan Ergin, “Biz sofralarımızda zeytinyağı tabağı olmadan kahvaltı yapamayız. Bu bizim yaşam tarzımız” dedi.
Ayvalık’ın bir gastronomi şehri olduğunu her fırsatta dile getiren Başkan Ergin, zeytinyağının bu unvanda kilit rol oynadığını ifade etti. “Zeytinyağının yanı sıra deniz ürünleri ve ot çeşitleriyle Ayvalık, çok güçlü bir mutfak kültürüne sahiptir. Bu lezzetlerin yapımında zeytinyağı olmazsa olmazdır” dedi.
Ergin ayrıca, Ayvalık Zeytinyağı’nın AB tescili için yürütülen çalışmalara da değinerek, “Ayvalık Ticaret Odası ve yerel üreticiler büyük çaba gösteriyor. Biz de belediye olarak bu süreci destekliyoruz” dedi. Zeytinyağının bölge insanı için sadece ekonomik bir değer değil, aynı zamanda bir kimlik ve tarih olduğunu vurguladı.