Eski OnePlus kurucu ortağı Carl Pei tarafından yaratılan teknoloji şirketi Nothing, kuruluşundan bu yana yalnızca bir çift kulaklık çıkarmıştı. Sonrasında bu ürünü, şimdiye kadarki ikinci ürünü olan Nothing Phone 1 isimli telefon takip etti. İngiltere merkezli teknoloji şirketi Nothing’in akıllı telefon dünyasına giriş yapmasını sağlayan Nothing Phone 1; gelişmiş 50MP sensörlü çift kamerası, Nothing OS donanımı ile yazılımı, benzersiz bir glif arayüzü ve fütüristik tasarımıyla dikkat çekiyor.
Çoğu akıllı telefonun aksine Nothing Phone 1’ın plastik bileşenlerinin yüzde 50’den fazlası, biyo-tabanlı ve geri dönüştürülmüş kaynaklardan yapılıyor. 400’den fazla bileşenden oluşan şeffaf bir arka kapağa sahip. Telefonun glif arayüzü, karanlık ortamlarda fotoğraf çekmek için mükemmel olan yerleşik bir taşınabilir halka ışık olarak hizmet ediyor. Bu özelliğinin yanında uygulama bildirimlerini, gelen aramaları ve pil durumunu göstermek için benzersiz ışık desenleri oluşturuyor. Ek olarak glif arayüzü, telefon yukarı bakacak şekilde çevrildiğinde sessiz moda geçebiliyor. Glif arayüzü kullanışlı ve kullanımı kolay olsa da baş dönmesine yatkın olan kişiler için bu arayüz kullanıcı dostu bulunmayabilir. Epilepsisi olanlar ve ışığa karşı hassasiyeti olanlar için glif arayüzü uygun görünmüyor.
İki gelişmiş 50 MP sensörlü çift kamera kurulumuna sahip Nothing Phone 1; geniş ana kamera sensörü, f/1.8 diyafram, 10 bit renk derinliği, 2400×1080 ile çift görüntü sabitleme kullanarak yalnızca yoğun ayrıntılara sahip fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. 402 ppi’de piksel çözünürlüğü de sunuyor. 4K kalitesiyle, zaman aralıklı videolar ve ağır çekimde filmler çekilebiliyor.
Nothing Phone 1 Özellikleri
Tasarım
Telefonun en cezbedici unsuru tasarımı olarak görünüyor. Benzersiz ‘Glif Arayüzü’ ışıkları, yarı şeffaf tasarımı ve IP53 sertifikası ile öne çıkıyor. Siyah ve beyaz renk seçeneğiyle üç farklı kapasitede kullanıcılara sunuluyor. Tasarımı, şirketin daha önce çıkardığı opak ve şeffaf plastik karışıma sahip kulaklıklarla benzer bir görünüme sahip. Aynı şekilde beyaz ve siyah renk seçenekleriyle mevcut bulunuyor.En çarpıcı yönü telefonun arkasında bir dizi LED ışık şeridi bulunması oluyor. Glif arayüzü olarak adlandırılan bu tasarım, çeşitli desenlerle ve beyaz ışıkla yanıp sönebiliyor. Işıkların yanması şunlara bağlı oluyor:
Işıklar bildirim geldiğinde yanıp sönüyor.
Ters kablosuz şarj sırasında şarj bobininin etrafı parlıyor.
Pil göstergesi olarak alt çubuk doluyor.
Kamera kullanılırken dolgu ışığı yanıyor.
Önceden ayarlanmış bir dizi zil sesine ve bildirim uyarılarına göre farklı desenlerde yanıp sönüyor.
Materyallere gelince, telefonun çerçevesi geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılırken, plastiğinin çoğu da geri dönüştürülmüş malzemeyle yapılıyor. Telefonun önü ve arkası koruma için Gorilla Glass 5 ile kaplı bulunuyor. Toza ve suya dayanıklılık için ise IP53 sertifikası mevcut.
Ekran ve Ses
6,55 inç 120Hz OLED Ekran
Kalın ve Simetrik Ön Çerçeve
Yüksek Sesli Stereo Hoparlör
Nothing Phone 1, 6.55 inçlik bir ekrana sahip bulunuyor. Boyut açısından bu büyüklük esasen bir Android telefona göre ortalama oluyor. 120Hz OLED teknolojisi ile ekran kalitesi açısından ortalamanın üzerinde bulunuyor. 120Hz yenileme hızı, deneyim boyunca animasyonların akıcılığına katkıda bulunuyor.
Telefona önden bakıldığında, kenarlardaki siyah çerçeve günümüz akıllı telefonlarına kıyasla daha kalın görünüyor. Ayrıca çerçevesi, her tarafa eşit bir genişlikte bulunuyor ve tamamen simetrik bir görünüm sunuyor.
Telefonda kulaklık girişi bulunmuyor. Yalnızca kablosuz veya USB-C kulaklıklar için uygun görünüyor. Stereo hoparlörlerinin kalitesi ise oldukça iyi. Kullanıcısına yüksek ses ve oldukça net bir kalite sunuyor.